Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby morskiej 50 dag
puszka pomidorów bez skórki w zalewie 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna zupa gulaszowa

Filety opłukać, osuszyć, pokroic na kawałki, posolić, skropić sokiem z cytryny, odstawić. Warzywa obrać. Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek i seler posiekać. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek, zalać 3 szklankami wody, dodać ziemniaki , marchewkę, seler, oregano i sól. Kiedy warzywa będą miękkie wymieszać je z pokrojonymi pomidorami (wraz z zalewą), zagotować, dołożyć kawałki ryby. Potrawę przykryć i dusić na małym ogniu, aż ryba będzie miękka. Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 20.11.2010 00:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak