Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana dwubarwna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 30 dag
masło 15 dag
jajko 5 szt
cukier puder 15 dag
cukier wanilinowy 30 g
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana dwubarwna

Masło utrzec z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na pulchną masę, dodając po 1 żołtku . Mąke wymieszać z proszkiem do pieczena, białka ubić na sztywna pianę, dodać do masla i delikatnie wszystko wymieszać. Część ciasta przełożyć do innego naczynia i wymieszać z kakao. Białe ciasto wyłozyc do przygotowanej formy a na wierzch wyłożyc czekoladowe. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.06.2012 20:44
super
olkaaa 28.04.2012 17:03
chętnie spróbuję
Motorek 06.04.2012 08:20
smaczna
Kopiko1983 12.10.2011 20:21
Świetny przepis!
Wafelek2601 06.10.2011 14:16
super
Margo1 16.12.2010 12:48
fajnie wyglądają dwubarwne babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak