Sposób przygotowania

Ugotować wywar z włoszczyzny z Delikatem ( lub kostką bulionu rybnego ), liściem laurowym , zielem angielskim , cebulą .Przecedzić .Włożyć pokrojony w kawałki filet z okonia nilowego i na małym gazie gotować 15 minut. Ostrożnie wyjąć rybę i ułożyć w miseczkach ( półmiskach ) na których będzie wylewana .Przecedzić ponownie wywar - doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczyptą cukru, maggi, pieprzem mielonym ( białym ) . Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i rozpuścić w gorącej zalewie , zalać zalewą ryby ( udekorowane ozdobnie powycinaną marchewka , zieleniną - jak kto woli ). Zostawić na minimum 3 godziny ( a najlepiej dobę ).
Galaretka powinna być lekko kwaskowa .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna rybka
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Muszę wypróbować!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Muszę wypróbować, bo aż mi ślina poleciała jak zdjęcie ujrzałam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !