Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z parówkamki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda gazowana
mleko
jajko 2
olej
mąka
parówki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z parówkamki

Do garnka wlewam około 3 szklanek mleka, dodaję 2 jajka, łyżeczkę soli, szczyptę cukru, około 100 ml wody gazowanej, kilka łyżek oleju i mąki tyle, aby ciasto było nie za gęste. Wolę naleśniki cienkie, dlatego ciasto powinno być bardziej rzadkie. Na mocno rozgrzaną patelnię wlewam około łyżki (chochli) ciasta i smażę na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Następnie w każdego naleśnika zawijam parówkę. Gdy uformuję wszystkie krokiety moczę je dokładnie w jajku, obtaczam w bułce tartej i obsmażam na złoty kolor na małym ogniu. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak