Sposób przygotowania

Do półtora litra wrzącej wody włożyć kiełbasę, ząbek czosnku, liść laurowy, obraną włoszczyznę i cebulę. Zagotować, doprawić solą i pieprzem, gotować dalej pod przykryciem, aż kiełbasa i jarzyny będą miękkie. Wyjąć kiełbasę, wywar odcedzić, ponownie zagotować. Dodać umyte i pokrojone w płatki pieczarki, po 5 minutach wlać żur i, mieszając, zagotować. Dodać śmietanę, roztarty ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem. Żur można podawać z ziemniakami lub kawałkami kiełbasy i połówkami jaj ugotowanych na twardo.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    taki żurek jest super,bardzo lubię
  • 4
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super .
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !