Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku.

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 50 dag
kiełbasa 25 dag
smalec 1 łyżka
cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
papryka do smaku
sól do smaku
majeranek wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku.

Fasolę moczymy najlepiej na noc i gotujemy w wodzie, w której się moczyła.
Kiełbasę obsmażyć wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę.
Z tłuszczu przygotować zasmażkę,dodać koncentrat pomidorowy,przyprawy i wymieszać.
Do ugotowanej fasoli dodać kiełbasę z cebulą i zasmażkę,potrawę zagotować.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 22.11.2013 20:00
Odpowiednie danie na szare jesienne dni.
Malgorzata549 21.10.2013 11:53
bardzo lubie to danie
kate.500 24.04.2013 23:42
bardzo lubie taka fasolke
Mati13 22.04.2013 17:50
bardzo lubię, trzeba zrobić, bo dawno nie jadłem :)
IZABELA29 28.12.2012 16:07
smaczne
caroline1983 02.05.2012 13:16
uwielbiam to danie
Wafelek2601 15.02.2012 00:54
ja dodaję jeszcze boczek, jest pyszna
IlonaAlbertos 31.10.2011 01:05
Po prostu uwielbiam.
MAŁY 17.09.2011 16:23
z chęcią bym zjadł....
Justa32 27.08.2011 15:41
mniam
misia53 07.07.2011 11:10
lubię też z majerankiem
barbara11561 07.07.2011 03:05
Lubie bardzo:0
iknkirke 20.02.2011 19:54
lubię:)
pacpaw 22.01.2011 00:42
do zrobienia. Ostatnia moja jakoś słaba wyszła
IZABELA29 16.12.2010 11:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak