Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 50 dag
oliwa 3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
smalec 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i posmarować oliwą. Bitki ułożyć jedna na drugiej i pozostawić w chłodnym miejscu na 3 godziny. Następnie otoczyć w tartej bułce i obrumienić na smalcu. Oprószyc solą. Podawać do ziemniaków i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.02.2014 09:34
bardzo apetyczne
angelika14 20.03.2011 09:53
pychota
Margo1 16.12.2010 12:50
przepysznie
Iwona51
Iwona51 16.12.2010 10:39
same dobroci u ciebie reniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak