Sposób przygotowania

Cytryny dokładnie myjemy, obieramy ze skórki.
Skórki wkładamy do słoika, dodajemy cukier,
0,5 l wrzątku i mieszamy.
Cytryny kroimy na kawałki i wkładamy do drugiego słoika i zalewamy 0,5 l spirytusu.
Słoiki czymś przykrywamy, np.deseczka, i odstawiamy.
Należy kilka razy dziennie potrząsać słoikami.
Następnego dnia zlewamy \"napój\" z obu słoików do szklanej butelki.
Smakujemy najlepiej po 3 dniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    Przysmak mojego męża:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    też robię cytrynówkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    lubię takie cytrynówki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !