Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z pianek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pianki marsmallows 250 g
cukier puder 550 g
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z pianek

Pianki najlepiej pokroić na pół. Stopić w kąpieli wodnej z dwoma łyżkami wody i połową cukru. Delikatnie przestudzić i wymieszać z resztą cukru. Ugnieść na elastyczną masę. Jeśli za bardzo się lepi można podsypywać cukrem pudrem. Do takiej bazy można dodawać barwniki i aromaty. Masa z łatwością daje się wałkować i formować. Jest idealna do ozdabiania tortów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.03.2013 20:05
ooo fajna;]
agata1722
agata1722 31.03.2011 10:51
właśnie takiego czegoś szukałam
Małgorzata113 16.12.2010 08:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak