Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ziemniaczano-serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 sztuka
sól
ziemniaki 1 kg
ser 70 dag
cebula 3 sztuki
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ziemniaczano-serowe

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i dusimy. Kiedy ostygną dodajemy ser biały, podduszoną na maśle cebulkę, doprawiamy.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy krążki. Nadziewamy przygotowanym farszem, zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 16.12.2010 08:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak