Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna pianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 200 ml
mleko 200 ml
cytryna 1 szt
jajko 3 szt
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna pianka

Obydwa mleka schłodzić w lodówce przez około pół godziny. Wlać do wysokiego naczynia, dodać żółtka i sok z cytryny. Ubijać na najwyższych obrotach aż masa nieco się napowietrzy. Osobno ubić białka i dodać do masy. Lekko wymieszać.
W tortownicy ułożyć biszkopty, delikatnie wlać masę i piec w temeraturze 200 C przez minimum 30 minut. W czasie pieczenia masa dość wysoko \"rośnie\". Dobrze upieczona pianka ma skórkę o mocno brązowym kolorze.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 24.12.2011 10:03
Pychota! :)
AgaS10 14.01.2011 13:21
Szybko i smacznie:)
Edyta38 28.12.2010 16:57
oj napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak