Sposób przygotowania

Pieczarki opłukać, osączyć i pokroić w plasterki. Strąk papryki, po usunięciu gniazda nasiennego, drobno pokroić. Groszek i fasolę osączyć. Rozgrzać oliwę, włożyć pieczarki, smażyć póki płyn nie odparuje, dodać paprykę, smażyć dalej. Pod koniec wsypać groszek, fasolę, natkę i szczypiorek, doprawić pieprzem i solą. Kuskus zalać w misce wrzącym bulionem tak by sięgał 1 cm ponad powierzchnię kaszy (jeśli trzeba - dolać trochę wrzącej wody). Przykryć i zostawić do napęcznienia. Składniki sosu połączyć. Kuskus rozdzielić widelcem, po czym wymieszać z gorącymi warzywami i sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !