Sposób przygotowania

Dwa małe buraczki zetrzeć najlepiej na papke. Masło rozpuścić. Białka ubić z połową cukru. Dodać żółtka i wymieszać. Buraczki zmieszać z mąką, proszkiem, resztą cukru i masłem. Dodać masę jajeczną. Na końcu ciasto wymieszać z kwaskiem. Od razu przelać do keksówki. Piec około 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Z soku z cytryny i cukru pudru utrzeć gęsty lukier i polać nim ciasto gdy ostygnie.
Buraczki można nieco odsączyć jeśli puszczą dużo soku. Kilka kropel soku można dodać do lukru wtedy będzie różowy.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    świetna sprawa z takim ciachem
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawy przepis
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Buraczków u mnie dostatek więc pewnie wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawe ciasto i na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !