Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wigilijny piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 600 g
cukier 1.5 szklanki
jajko 6 jajek
masło 0.5 szt
smietana 18% 1 szklanka
mąka przenna 500 g
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka
bakalie do smaku
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: wigilijny piernik

cukier,Miód, przyprawę do pierników wymieszac i zagotować. zmiksować jajka, śmietanę i rozpuszczone ostudzone masło. Połączyć z masą miodową, a następnie z mąką i z sodą. Na końcu dodać bakalie wg uznania Piec w temperaturze180°C około 60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.01.2013 20:01
upiekłam dwa mniejsze
agata1722
agata1722 08.02.2011 18:21
interesujące
halinka1011 16.12.2010 08:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak