Sposób przygotowania

Jajka zalać zimną osoloną 1 łyżeczką soli wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 2 minuty 15 sekund. Tak aby całe białko było ścięte , a żółtko luźne . Jajka wyjąć ze skorupek i włożyć do szklanki ( miseczki , kubeczka ) . Na gorące wrzucić masło tak by zaczęło się rozpuszczać . Posolić i popieprzyć . Delikatnie wymieszać. Białko powinno być w małych kawałkach , żółtko rozlane , a masło rozpuszczone.

Spróbuj również

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !