Sposób przygotowania

Filety rybne polać olejem , skropić sokiem z cytryny, posolić , popieprzyć posypać ziołami, położyć na nią kawałki skórki cytrynowej ( kawałek o powierzchni pudełka od zapałek pokrojony w paseczki. Nałożyć na nią utarta 1 gruszkę . Zostawić przykrytą w pojemniku i zostawić w lodówce na 3 godziny . W tym czasie kilka razy przewracać filety.
Obetrzeć marynatę .Zwinąć roladki wokół połówki gruszki ( przekroić gruszke na pół razem z ogonkiem – tak by ozdobnie wystawał. ). Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w parowarze i gotować 15 minut.
Po wyjęciu z parowara usunąć delikatnie wykałaczki , a filety polać rozpuszczonym na patelence masłem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ślicznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !