Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z gruszką z parowara :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podłużne filety z białej ryby ( lub 1 duży przekrojony na dwie części wzdłuż ) 2 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
natka pietruszki 3 łyżki
pokrojone listki bazylii cytrynowej ( lub szczypta mielonej trawy cytrynowej , lub suszonej bazylii ) 1 łyżka
olej słonecznikowy 3 łyżki
masło 2 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki
gruszka 1 szt.
gruszka 1 szt. obrana i starta na tarce o

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z gruszką z parowara :

Filety rybne polać olejem , skropić sokiem z cytryny, posolić , popieprzyć posypać ziołami, położyć na nią kawałki skórki cytrynowej ( kawałek o powierzchni pudełka od zapałek pokrojony w paseczki. Nałożyć na nią utarta 1 gruszkę . Zostawić przykrytą w pojemniku i zostawić w lodówce na 3 godziny . W tym czasie kilka razy przewracać filety.
Obetrzeć marynatę .Zwinąć roladki wokół połówki gruszki ( przekroić gruszke na pół razem z ogonkiem – tak by ozdobnie wystawał. ). Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w parowarze i gotować 15 minut.
Po wyjęciu z parowara usunąć delikatnie wykałaczki , a filety polać rozpuszczonym na patelence masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 06.01.2012 21:46
rewelacja
Agnik 06.01.2012 21:46
rewelacja
Goya 22.01.2011 14:13
pięknie
rosik93 11.06.2010 00:25
Ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak