Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissanty z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
jabłka prażone
cukier brązowy
cynamon
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Croissanty z jabłkami

Ciasto francuskie dzielimy na duże trójkąty, a na szerszym końcu układamy łyżkę prażonych jabłek (można kupić gotowe), posypujemy cynamonem, a następnie zwijamy w rogal. Smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 15.11.2011 13:24
super
treonina 23.08.2011 13:53
mmm pycha, pewnie z innymi owocami też by się to dało zrobić :-)
pigila
pigila 02.04.2011 21:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak