Sposób przygotowania

Bakalie należy drobno posiekać i wymieszać. Następnie do miski wbić jajko, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę cynamonu i soli. Za pomocą miksera ubijać na jednolitą masę i powoli dodawać przesianą mąkę. Pod koniec ubijania wsypać bakalie i wymieszać. Gotową masę należy wyłożyć na andruty, które układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 st. przez niecałą godzinę. Przygotowujemy cytrynowy lukier, którym polejemy gotowy turron. Po wystygnięciu kroimy w trójkąty:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    kurcze, ale fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !