Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turron, czyli hiszpański przysmak

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
cukier 50 g
orzechy włoskie
orzechy laskowe
daktyle
figi suszone
cukier waniliowy
mąka 4 łyżki
lukier
cynamon szczypta
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Turron, czyli hiszpański przysmak

Bakalie należy drobno posiekać i wymieszać. Następnie do miski wbić jajko, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę cynamonu i soli. Za pomocą miksera ubijać na jednolitą masę i powoli dodawać przesianą mąkę. Pod koniec ubijania wsypać bakalie i wymieszać. Gotową masę należy wyłożyć na andruty, które układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 st. przez niecałą godzinę. Przygotowujemy cytrynowy lukier, którym polejemy gotowy turron. Po wystygnięciu kroimy w trójkąty:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 23.01.2011 00:23
super
Karolina92 23.12.2010 11:07
kurcze, ale fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak