Sposób przygotowania

Czosnek posiekaj i wymieszaj z połową ziół, masłem i szczyptą soli. Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki i usuń pestki. Wymieszaj z resztą ziół. Jabłkami nadziej opłukaną i osuszoną kaczkę, zaszyj.
Kaczkę natrzyj masą z masła i ziół. Ułóż na blasze i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Następnie obniż temp. do 170 stopni i piecz kolejne 125 minut. W trakcie pieczenia mięso polewaj z winem i powstałym sosem. Winogrona opłucz i obłóż kaczkę ok. 15 minut przed końcem pieczenia. Podawaj z kluskami śląskimi.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    tez podobnie robie pyszna jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !