Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel z karpiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 60 dag
ząbki czosnku 2
cebula biała 2 szt.
oliwa 4 łyżki
skórka cytrynowa 2 szt.
jajko 1 szt.
mleko 50 ml
sól
grzyby suszone 20 obgotowane
kapusta kiszona 50 ugotowana
karp 60 filet

Przepis i sposób przygotowania na: strudel z karpiem

Karpia oczyść. Zamarynuj w soli i pieprzu, skórce startej z cytryny i pokrojonej cebuli. Kapustę osącz i posiekaj, przesmaż na oliwie z czosnkiem, drugą cebulą i posiekanymi grzybami.
Ciasto pokrój na 2 prostokąty, z których jeden będzie szerszy wzdłuż dłuższej krawędzi o 4 cm. Jajko roztrzep i wymieszaj z mlekiem. Na węższym kawałku ciasta ułóż warstwami ostudzoną kapustę i kawałki ryby. Przykryj szerszym kawałkiem, sklej, ponacinaj wierzch w poprzek jak kaloryfer. Strudel posmaruj jajkiem rozmąconym w mleku i wstaw do lodówki na 20 minut, by ciasto stężało. Piecz 15 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 12.10.2011 21:14
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak