Sposób przygotowania

Karpia oczyść. Zamarynuj w soli i pieprzu, skórce startej z cytryny i pokrojonej cebuli. Kapustę osącz i posiekaj, przesmaż na oliwie z czosnkiem, drugą cebulą i posiekanymi grzybami.
Ciasto pokrój na 2 prostokąty, z których jeden będzie szerszy wzdłuż dłuższej krawędzi o 4 cm. Jajko roztrzep i wymieszaj z mlekiem. Na węższym kawałku ciasta ułóż warstwami ostudzoną kapustę i kawałki ryby. Przykryj szerszym kawałkiem, sklej, ponacinaj wierzch w poprzek jak kaloryfer. Strudel posmaruj jajkiem rozmąconym w mleku i wstaw do lodówki na 20 minut, by ciasto stężało. Piecz 15 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !