Sposób przygotowania

Mięso posypujemy solą, pieprzem, układamy pokrojony w plastry ząbek czosnku, odstawiamy.
W tym czasie kroimy cebulkę w kostkę, przygotowujemy bulion (może być z kostki, warzywny, mięsny).
Mięso podsmażamy na łyżce oleju z dwóch stron, jak zacznie się przypiekać dodajemy cebulę i jeszcze łyżkę oleju smażymy, im bardziej zarumienione (nie spalone) mięso i cebulka tym ciemniejszy sos nam wyjdzie. Zalewamy mięso bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dużo pieprzu i chilli, paprykę ostrą, dusimy do miękkości mięsa pod przykryciem, pod koniec dodajemy majeranek ,zagęszczamy sos mąką. Smacznego!!!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    smakowite mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna propozcyja na obiadek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    Bardzo fajny obiadek polecam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !