Sposób przygotowania

Mięso oprószyć solą, pieprzem, zmielonymi goździkami, skropić sokiem z cytryny, posmarować oliwą i obłożyć plasterkami cebuli. Owinąć szczelnie w folię i piec w piekarniku około 1,5h. Masło stopić, wymieszać z mąką, dodać bulionetkę, 0,5 szklanki wody, wszystko razem zagotować. Dodać wino roztrzepane z żółtkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pokrojoną polędwicę zalać sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    koniecznie muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    smakowicie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne mięsko
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowite danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawa propozycja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !