Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z rożna

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sprawdzony przepis na soczysty schab z rożna. Bardzo dobry w smaku i łatwy do zrobienia. 

Składniki:

schab 1 kilogram
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
bazylia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z rożna

1. Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, cebulą, solą, pieprzem i ziołami.

2. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny.

3. Schab przymocować do rożna i piec na ruszcie około 1,5 godziny w temperaturze 180°C.

4. Po zarumienieniu skrapiać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.02.2014 10:16
pyszne mięsko
barbara11561 07.11.2011 15:50
świetne
ewaa 29.08.2011 21:45
zjadłabym takie mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak