Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki drożdżowe z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mąka 0,75 kg
drożdże 5 dag
jabłka 3 szt
sól
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki drożdżowe z jabłkiem

1.Drożdże rozczynić w letnim mleku i odstawić na kilka minut.2. ciasto: mąka, mleko , jaja i drożdże dobrze ze sobą wymieszać ( wystarczy łyżką bez użycia miksera)tak aby ciasto było dość gęste. 3. Jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do ciasta.4. całość odstawić jeszcze na 10-15 min w ciepłe miejsce tak aby drożdże \"ruszyły\".5. Smażyć na gorącym oleju. 6.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 08.12.2013 00:25
są pycha i często robię z różnymi owocami
Dorota37 28.11.2012 20:48
pyszne
Elżbieta17 09.11.2012 08:06
robię podobne są pyszne:)
Emilia21 17.06.2012 11:09
mmm
Emilia21 17.06.2012 11:09
mmm
Juleczka20 16.03.2012 08:16
pycha,
Mati13 04.05.2011 07:32
pyszne
jarek4 29.12.2010 14:37
mniam
m1monika 22.12.2010 16:22
pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak