Sposób przygotowania

1.Drożdże rozczynić w letnim mleku i odstawić na kilka minut.2. ciasto: mąka, mleko , jaja i drożdże dobrze ze sobą wymieszać ( wystarczy łyżką bez użycia miksera)tak aby ciasto było dość gęste. 3. Jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i dodać do ciasta.4. całość odstawić jeszcze na 10-15 min w ciepłe miejsce tak aby drożdże \"ruszyły\".5. Smażyć na gorącym oleju. 6.Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    robię podobne są pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    są pycha i często robię z różnymi owocami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !