Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Migdały sparzyć, obrać ze skórek i zemleć w maszynce do orzechów. Żółtka z cukrem utrzeć. Wyrośnięte drożdże wlać do naczynia z mąką, dodać utarte żółtka, migdały, utuczoną wanilię, skórkę z cytryny i wyrobić dokładnie drewniana łyżką. Dodać stopione masło i wyrobić pozostawiając w cieple do wyrośnięcia. Foremki wysmarować tłuszczem, napełnić do połowy wysokości ciastem i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie upiec w 170 stopniach około 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite ciasto się zapowiada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszna ta babeczka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !