Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie bułeczki z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 5 sztuk
cukier waniliowy 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżka
cukier 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
białko
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie bułeczki z jabłkami

Jabłka kroimy w kostkę, 3/4 podsmażamy na patelni na maśle, posypujemy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem, jak będą miękkie dodajemy pozostałe jabłka i podsmażamy jeszcze 3-5 minut.
Ciasto francuskie dzielimy na 8 części, na każdą porcję układamy farsz z jabłek, sklejamy, smarujemy białkiem, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180stopni ok 15 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 11.03.2013 20:35
uwielbiam takie łakocie
Myszka75 23.07.2012 20:15
bardzo pyszne...
Myszka75 23.07.2012 20:15
bardzo pyszne...
caffee_tea 24.05.2012 22:45
pyyychotka ; )
bietka 02.11.2011 08:05
Bardzo lubię ciasto francuskie:)
Sarenka 07.10.2011 08:18
Proste, smaczne i szybkie w wykonaniu.
monika154 19.05.2011 06:58
pyszne
Babciagramolka 17.05.2011 22:14
Lubię jabłuszka w cieście francuskim
PaniMISIOWA 03.05.2011 09:53
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak