Sposób przygotowania

Jabłka kroimy w kostkę, 3/4 podsmażamy na patelni na maśle, posypujemy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem, jak będą miękkie dodajemy pozostałe jabłka i podsmażamy jeszcze 3-5 minut.
Ciasto francuskie dzielimy na 8 części, na każdą porcję układamy farsz z jabłek, sklejamy, smarujemy białkiem, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180stopni ok 15 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię jabłuszka w cieście francuskim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Proste, smaczne i szybkie w wykonaniu.
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Bardzo lubię ciasto francuskie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pyyychotka ; )
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    bardzo pyszne...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    bardzo pyszne...
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam takie łakocie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !