Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
parówki 20 dag
masło 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
curry 1 łyżka
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zapiekana

Oczyszczoną z włókiem fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować około 10 minut, odcedzić, wyłożyć na półmisek, obłożyć parówkami i zalać sosem. Sos: masło stopić, dodać mąkę, curry, rozprowadzić zimnym mlekiem, zagotować, odstawić. Dodać żółtko, ser, natkę pietruszki, przyprawić do smaku, wymieszać. Zalaną sosem fasolkę wstawić do gorącego piekarnika na kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.09.2013 12:10
fajny sposób na fasolkę!
Katarzyna59 29.11.2012 18:03
smaczna
Motorek 21.05.2012 09:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak