Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
sezam
Bułka tarta klasyczna Prymat
sok z cytryny
pieprz
sól
jajko
filet z dorsza 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sezamie

Dorsza posolić i popieprzyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać rozgniecionym czosnkiem. Odstawić na chwilę.
Bułkę tarta wymieszać z sezamem pół na pół. Przygotować jajko.
Filety moczyć w jajku i obtaczać w sezamie - smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Można podawać z sosem słodko-kwaśnym i surówką z białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak