Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
małe cebulki 10 szt
por 2 szt
czosnek 3 ząbki
śmietana 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 6-8 łyżek
piwo jasne 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w piwie

Karpia sprawić. Pokroić na dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć. Ułożyć w żaroodpornym półmisku.
Czosnek drobno posiekać i posypać karpia. Obłożyć małymi cebulkami i pokrojonymi w talarki porami.
Piwo wymieszać z musztardą (może być ostra), i zalać rybę.
Dusić ok 60 min pilnując przy tym, żeby ryba się nie rozpadła. Pod koniec duszenia zalać szklanką słodkiej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak