Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem i kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żurek 300 ml
kiłbasa biała 20 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem i kiełbasą

Marchew, pietruszkę, seler i cebulę obrać wrzucić do garnka, dodać kiełbase i zagotować. Gotować ok. 30min, następnie przecedzić. Do wywaru dodać zakwas, pokrojoną w kostkę ugotowaną kiełbasę i zagotować. Doprawić do smaku. Zabielić śmietaną. Podawać z jajkami pokrojonymi w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 03.04.2013 07:08
chyba każdy lubi żurek
Adam/ZUB3R 30.03.2013 22:08
smaczny żurek
berys18 19.01.2013 08:20
apetyczny żurek
Jodaj 30.10.2012 14:13
uwielbiam taki żurek :)
Grazyna0211 05.06.2012 17:42
też lubimy żurek
anemon 23.09.2011 07:52
Żurek to zupa numer jeden u mnie.
IKrakowianka 13.09.2011 23:47
uwielbiam taki zurek
Iwusia 12.08.2011 23:12
Wygląda apetycznie
Magdalena1110 05.07.2011 07:14
pyszny
marta1371 16.06.2011 23:10
Bardzo lubię taki żurek
Mariusz10 11.05.2011 23:54
smaczny
magical66 02.03.2011 08:48
często robie,wszyscy lubimy żurek
Margo1 19.01.2011 10:58
Bardzo lubię żurek
IZABELA29 19.12.2010 00:41
taki lubię
gacopierz23 16.12.2010 18:20
niedługo będę się nim opychać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak