Sposób przygotowania

Ziamniaki obrać i ugotować. Po ostudzeniu zmielić. Dodać mąkę, nasiona kolendry rozbite w moździerzu, i jajko. Wyrobić ciasto, jak jest za rzadkie dosypac mąkę.
Uformować kotleciki i spłaszczyć je za pomocą noża- zrobić na nich delikatną kratkę. Wrzucać kotleciki do osolonego wrzątku z łyżką oliwy na parę minut.
Po wyjęciu z wody smażyć na patelni z odrobiną oleju z każdej strony aż się ładnie zarumienią.
cebulę i czosnek obrać i posiekac drobno. Podsmażyć- najlepiej jest dodać sos powstały podczas pieczenia mięsa wcześniej. Ja zawsze jak piekę mięso i zostanie mi taki fajny sos, to mrożę go i wykorzystuję potem do sosów. Dodać posiekany rozmaryn, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Kotleciki podawac polane sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podobają mi się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajny pomysł na kotleciki bez mięsa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !