Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 500 ml
budyń czekoladowy 1 szt
masło 200 g
cukier 10 dag
żółtko jajek 2 szt
czekolada starta 10 dag
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Do 0,5 szklanki mleka wsypać budyń, cukier i żółtka, wymieszać. Resztę mleka zagotować, wlać przygotowany budyń z żółtkami, ugotować i wystudzić. Masło zmiksować, dodać wystudzony budyń, startą czekoladę i spirytus. Dokładnie utrzeć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.12.2013 13:17
Budyniowy krem jest wg mnie najsmaczniejszy.
Alex_M 11.06.2013 16:28
pyszny krem!
olkaaa 26.05.2012 16:50
fajne
adam1f 18.02.2012 01:48
dobry
Małgosia6 12.12.2011 09:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak