Sposób przygotowania

Na patelni smażamy mięso mielone. Oddzielnie podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę, poszatkowaną kapuste i zmiażdżony czosnek. Dodajemy sos sojowy. Grzyby moczymy w wodzie, gotujemy a nastepnie drobno kroimy. Do kapusty z cebulą i czosnkiem dodajemy mięso i grzyby. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku. Następnie przygotowujemy papier ryżowy mocząc ko w wodzie i odkłdając na bok. Kiedy zrobi się elastyczny możemy zawijaś farsz. Sajgonki smażymy na głębokim oleju. Podajemy z ostrymi sosami i sałatką.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    kiedys spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    muszę spróbować :)))
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam jeszcze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    nie jadłam trzeba wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dla mnie nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Nigdy nie robiłam, ale to w sumie proste jest:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować, nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    dawno nie jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    właśnie mam w planach zrobienie sajgonek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też jeszcze nie próbowałam, ale dobrze mieć sprawdzony przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smacznie i egzotycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    już od dawna się przymierzam takie zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie robiłem nigdy sam sajgonek, muszę kiedyś je posmakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !