Sposób przygotowania

Makaron wrzucić do wrzącej,osolonej wody, ugotować i odcedzić. Oczyszczoną kapustę umyć, poszatkować i wrzucić do małej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotować w rondlu, a po kilku minutach dodać trochę tłuszczu i przykryć. Gdy płyn wyparuje, a kapusta zmięknie, ostudzić. Cebulę posiekać, zrumienić na tłuszczu, dodać kapustę, poddusić przez chwilę mieszając i odstawić. dodać jaja obrane ze skorupek i pokrojone w kostkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszać z kapustą, włożyć do rondla i zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać z sosem grzybowym i surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !