Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy obydwa soki i wodę. Zagotowujemy. Do wrzącego płynu wrzucamy herbatę i pozostawiamy na 5 min. do naiągnięcia. Do drugiego rondelka wsypujemy cukier i zalewamy kilkoma łyżkami wody, gotujemy lekki syrop i doprawiamy go imbirem. Śliwki drobno siekamy do rondelka i podgrzewamy kilka minut aby przeszły aromatem. Następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i osączamy. Przygotowane śliwki przekłądamy do filiżanek, skrapiamy syropem w którym się gotowały. Wlewamy gorący napar i od razu spożywamy. Wyśmienity napój po marznącym dniu.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie piłam jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !