Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w szklance wody z dodatkiem cukru i mąki i odstawić w ciepłe miejsce,aby podrosły.
Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,cukier,cukier waniliowy,wlać rozrobione drożdże i zagnieść ciasto.Ciasto rozwałkować i wyciąć oponki.Wycięte oponki wrzucać do rozgrzanego oleju,smażyć na złoty kolor.Następnie polać lukrem,posypać posypką i wiórkami kokosowymi.
Lukier sporządzić z 6 łyżek cukru pudru,1,5 łyżki wody z dodatkiem 3 kropel aromatu pomarańczowego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale pychotka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slicznie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !