Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura gotowana w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 szt
marchew 3 szt
kalarepka młoda 2 szt
groszek zielony 1 szklanka
fasola szparagowa 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
seler naciowy 3 (liście)

Przepis i sposób przygotowania na: Kura gotowana w warzywach

Kurę włożyć do rondla, podlać trzema szklankami wrzącej wody, osolić i gotować. Kalarepę obrać i pokroić, dodać do gotującego się kurczaka. Po kilku minutach włożyć groszek i fasolkę szparagową. Gotować około 20 minut, po czym dodać posiekane liście selera. Posypać potrawę bułką tartą i gotować jeszcze kilka minut. Gotową potrawę wzbogacić dodatkiem śmietanki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.03.2012 08:01
fajna propozycja
Iwona51
Iwona51 15.11.2011 07:57
smaczne takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak