Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowo-pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
cebula 1/2 kg
pieczarki 1 kg
czosnek 5 ząbków
Zalewa:
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 1/2 szklanka
sól 2 łyżki
kolendra 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowo-pieczarkowa

Paprykę oczyszczamy kroimy w kostkę. Cebulę, pieczarki również kroimy w kostkę w kostkę, czosnek miażdżymy. Na gotującą sie zalewę wrzucamy paprykę i cebulę. Następnie pieczarki i czosnek. Gotujemy 10 minut i gorącą sałatkę przekładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 15.12.2010 23:21
i jest pyszna :)
Emilia22 15.12.2010 17:11
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak