Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni Marty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
pomidory w zalewie pomidorowej
cebula
groszek
marchewka
ser gouda
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni Marty

Na rozgrzaną patelnie wrzucam mięso i smażę. Dodaję pokrojoną bardzo drobno cebulkę, pokrojone pomidory w zalewie, trę marchewkę na dużych oczkach, a na koniec dodaję groszek. Posypuję solą, pieprzem oraz bazylią do smaku. W dużym garnku gotuję lekko osoloną wodę i wkładam makaron, gotuję go przez około 3 minuty. Wyjmuję rurki i każdą nadziewam mięskiem, układam następnie w naczyniu żaroodpornym. Całość polewam sosem, który został na patelni i posypuję serem. Zapiekam w piekarniku przez 15 minut:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.02.2013 16:20
rewelacja;)
agata1722
agata1722 18.07.2011 14:14
smaczne
Mala 26.03.2011 21:27
bardzo lubię takie
Emilia22 15.12.2010 17:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak