Sposób przygotowania

Boczek włożyć do wrzącej wody i gotować. Warzywa razem z cebulą umyć, obrać, wrzucić do gotującego się boczku. Gdy będzie miękki, odcedzić wywar. Puree z grochu wymieszać z zimną wodą, wlać do wrzącego wywaru, dodać majeranek i zagotować mieszając. Czosnek posiekać, rozetrzeć z solą, włożyć do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę z dodatkiem grzanek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawe
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale ona pięknie wygląda - bardzo smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !