Sposób przygotowania

Cebulę pokroić na kilka części. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Cebulę, czosnek i pomidory przepuścić przez maszynkę do wyciskania soków, a następnie sok zmiksować z zsiadłym mlekiem i oliwą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z natką pietruszki. Jaja na twardo pokroić w cienkie plasterki, tak samo zrobić z ogórkami. Do każdego talerza włożyć po trochu pokrojonego jajka i ogórki, zalać ochłodzoną zupą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !