Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło, które nie jełczeje

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostki
masło 1

Przepis i sposób przygotowania na: Masło, które nie jełczeje

Masło kroję na kawałki i wkładam na rondelka. Podgrzewam na małym ogniu, aż się rozpuści. Sukcesywnie zdejmuję z góry białą pianę, która się utworzyła, albo przelewam przez gazę. Masło \"gi\" przelewam do słoika i chowam do lodówki. Jest doskonałe do smażenia, bo się tak nie przypala. Może długo stać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia77
Kasia77 30.01.2011 16:44
ciekawe muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak