Sposób przygotowania

Utrzec tłuszcz cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę ,Wbic wszystkie jajka ,nie przerywając ucierania do uzyskania konsystencji kremu.
Zmieszac mąkę z torebką proszku do pieczenia ,przesiac bezpośrednio do masy ,dodajac 4 łyżki mleka.Całośc dokładnie wymieszac.
Nasmarowac tłuszczem i posypac bułką tartą tortownicę .Przelac do niej połowę ciasta .Resztę masy wymieszac z pozostałym mlekiem i kakao .Przelac na jasną warstwę masy w formie .Całośc lekko przemieszac widelcem ,wykonując spiralne ruchy.Wyrównac powierzchnię ciasta.
Obrac gruszki ,przekroic na połówki ,usunąc środki z pestkami.Nakroic górne warstwy owoców wzdłóż na głebokośc 1 cm. Ułożyc wszystkie gruszki na cieście ,rowkami ku górze.Całośc posypac połową rafinady .Wstawic formę do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec torcik przez 1 godzinę w temp. ok .175 * c.
Lekko podgrzac w rondelku konfiturę morelową ,przemieszac .Równomiernie posmarowac konfiturą całą powierzchnie ciasta.Odstawic do wystygnięcia.Przed podaniem posypac ciasto pozostałą rafinadą .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetny muszę wypróbować
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny
  • 5
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super smaczny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubimy takie przysmaki ,lubimy.....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię torcik
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    super przepis
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    też się piszę na tę słodkość
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !