Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w plasterki, posolić. Cebulę pokroić w półkrążki, osolić, wymieszać z przygotowanymi ziemniakami, oprószyć pieprzem włożyć do rondla, dodać masło i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, podlewając kilkoma łyżkami wrzącej wody. Gdy ziemniaki będą półmiękkie, dodać śmietanę i udusić do miękkości. Wyłożyć na półmisek, posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    muszą być pyszne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !