Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 4 szt
masło 1 łyżka
śmietana 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki duszone

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w plasterki, posolić. Cebulę pokroić w półkrążki, osolić, wymieszać z przygotowanymi ziemniakami, oprószyć pieprzem włożyć do rondla, dodać masło i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, podlewając kilkoma łyżkami wrzącej wody. Gdy ziemniaki będą półmiękkie, dodać śmietanę i udusić do miękkości. Wyłożyć na półmisek, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.08.2012 19:58
pyszne
mela25 18.05.2012 07:54
muszą być pyszne
mehia 14.04.2011 19:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak