Sposób przygotowania

Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy,wsypujemy na patelnię,mieszamy aż się zeszkli,po czym dodajemy mięso mielone. Rozdrabniamy je drewnianą łyżką,przyprawiamy,a gdy będzie gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy
Makaron gotujemy tyle minut ile jest podane na opkowaniu,groszek odcedzamy.
Pieczarki myjemy,kroimy w plastry i podsmażamy,gdy woda odparuje,dodajemy smalec i przyprawy.
W naczyniu żaroodpornym układamy dwie warstwy wszystkiego:
mielone, pieczarki ,groszek, starty ser
makaron
ponownie mielone,pieczarki,gorszek,odrobinę sera..makaron i na wierzch ser.
Wkładamy do piekarnika na ok 20 minut
200st C

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !