Sposób przygotowania

Z udźca wyciąć kość. Natrzeć mięso musztardami, przyprawą do indyka i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Cebulę umyć, obrać i pokroić w półplasterki.
Do rozłożonego indyka włożyć połowę cebuli, i 2 gałązki rozmarynu. Zawinąć mięso i związać sznurkiem.
Na wierzchu położyć resztę cebuli i gałązki rozmarynu.
Schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, położyć obok obrane przekrojone na pół ziemniaki i obraną, pokrojoną w grube plastry marchewkę.
Piec w 180 stopniach, w zamkniętym naczyniu żaroodpornym ok 45 minut, potem przez 15 minut bez przykrycia

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zrobie to , bo lubię nowości...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !