Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozmarynowy Indyk

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 0,5 kg
marchewka 2 sztuki
rozmaryn kilka gałązek
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat do smaku
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Rozmarynowy Indyk

Z udźca wyciąć kość. Natrzeć mięso musztardami, przyprawą do indyka i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Cebulę umyć, obrać i pokroić w półplasterki.
Do rozłożonego indyka włożyć połowę cebuli, i 2 gałązki rozmarynu. Zawinąć mięso i związać sznurkiem.
Na wierzchu położyć resztę cebuli i gałązki rozmarynu.
Schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, położyć obok obrane przekrojone na pół ziemniaki i obraną, pokrojoną w grube plastry marchewkę.
Piec w 180 stopniach, w zamkniętym naczyniu żaroodpornym ok 45 minut, potem przez 15 minut bez przykrycia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.05.2011 13:30
zrobie to , bo lubię nowości...
kanu83 17.03.2011 22:35
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak