Sposób przygotowania

ciasto:
Kostkę masła utrzeć z cukrem, dodać jaja i resztę składników.Ucierać na jednolitą masę. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 1 godziny w średnio nagrzanym piekarniku.

Kleik wymieszać z wódką i odstawić.
Wiórka, mleko i cukier - zagotować, ostudzić i odstawić.

Masło miksować do konsystencji śmietany, i dodawać porcjami, na przemian masę kleikową i kokosową.
Na upieczone, przestudzone ciasto rozsmarować wyrobioną masę kleikowo kokosową.
Posypać startą czekoladą, lub słodkim kakao instant.

Na fotce przedstawiona jest W-Z-tka posypana słodkim kakao oraz udekorowana rurkami waflowymi i rożkami z nadzieniem ajerkoniakowym.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie się zapowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !