Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z kurczaka w parmezanowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan starty 50g
filet z kurczaka 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 5łyzek
mąka 5łyzek
sól
pieprz
śmietana 1łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z kurczaka w parmezanowej panierce

Mieso podzielic na 4 czesci(rozkroic na pół i pózniej jeszacze na pół z grubości). jajo roztrzepac zze smetana i doprawic sola. make wysypac na talerz, bułke tarta połaczyc z parmezanem i pieprzem. Mieso panierowac w mace pózniej w jau i na koncu w bułce. Smazyc na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak